Actueel

Zomeropstelling 2017

Zomeropstelling 2017 24-06-2017

Zomeropstelling van 24 juni t/m 29 juli 2017

Marion Bakker- Eddy Symkens- Marjolein Loppies- Angelo Moyano- Luigi Benzoni- Michiel van Pinxteren

Nieuw in de galerie is het sensitieve werk van Marion Bakker. Scheppen is toveren. Iets zien in 'niets'. En daar de pure schoonheid van communiceren. Dat is waar zij zich mee bezighoudt. Voor haar is schilderen de heerlijkste manier van uitdrukking geven aan wat zij met woorden niet kan zeggen.

In het keramische werk van de Belgische kunstenaar Eddie Symkens wordt de mens als gekneed wezen in diverse situaties geplaatst. Enerzijds stralen de figuren een enorme kracht uit met hun vooruitgestoken kop en hun gewichtig lijf, anderzijds overvalt ze een soort onmacht, die ze zo menselijk maakt.

Fotograaf Marjolein Loppies ervaart altijd een zekere spanning tijdens het maken van haar urbex-fotografie. Je staat tenslotte in panden die niet altijd even solide zijn. Er is instortingsgevaar, er hangt asbest en schimmel in de lucht. Je weet nooit wat je tegenkomt. Het zijn plaatsen die haar verwonderen. Zij ervaart het fotograferen en vooral het vastleggen van de verlaten gebouwen en objecten als een reis door de tijd. Haar foto collectie is voor ons een aanwinst die hoge waardering verdient.

Angelo Moyano is gefascineerd door natuursteen. Hij laat zich door de steen verrassen en wil de eigenschappen van de steen leren kennen en doorgronden en vaak legt hij dit ook vast in brons. Iedere steen heeft volgens hem zijn eigen zuiverheid, zijn eigen wil.

De schilderijen en sculpturen van Luigi Benzoni delen allen een element van verborgen energie. Een mysterieuze kracht die doordringt in ieder detail. Ze hebben altijd een vleugje sensualiteit, een nauwelijks waarneembare lach, een uitdrukking van dreigende dubbelzinnigheid.

Steeds opnieuw zoekt Michiel van Pinxteren naar het ideaal, in hout, steen of metaal. Niet door er een standaardvorm aan te geven, maar door het te benaderen en te veranderen met respect voor de huid. Het is een sensitief samenspel, waar wij u graag mee laten kennismaken.

Terug naar overzicht