A t/m Z

 Het werk van Romy van Rijckevorsel is gewaagd, kleurrijk, heel erg uitnodigend voor persoonlijke interpretaties en niet vrijblijvend!


De schilderijen ontstaan tijdens het maken. Zonder vooraf bedacht plan begint ze "iets" te schilderen. Vaak is een oude familiefoto het uitgangspunt, maar al doende komen er andere gedachten in haar op die ook een plaats op het doek krijgen. Deze manier van associatief schilderen maakt dat het uiteindelijke resultaat levendig, vol en kleurrijk is. Vaak is er een maatschappelijk relevant onderliggend thema hoewel dit nooit in eerste instantie de bedoeling is.

 

"Eigenlijk ben ik niet meer zo bezig met gelijkenis. Mijn uitgangspunt zijn meestal een paar foto's die me heel erg aanspreken, die ik samen voeg. Ik laat graag vlakken als collages overlappen, wissel tekenen af met schilderen, creeër doorkijkjes en gebruik afwisselend verschillende patronen waardoor je door de verschillende lagen heen de diepte in kijkt. Ik wissel ook graag gedetailleerde stukken af met groffe, soms abstracte vlakken en patronen. Dat het resultaat dan niet altijd helemaal klopt, daar ben ik dan wel heel erg blij mee. Ik houd van schilderijen die schuren en wringen! Vind het heerlijk om af te stoten en tegelijkertijd aan te trekken!"

Terug naar overzicht